Inspiratie uitwerken

In 2018 ben ik begonnen met mijn kattenoppas bedrijf. In eerste instantie was het gewoon een leuke ervaring waarin ik vele verschillende katten leerde kennen maar al snel merkte ik dat wij, als katteneigenaren, eigenlijk helemaal nog niet veel weten over de kat en zijn gedrag. Ik ben daarom begonnen om mijn kennis zo veel mogelijk uit te breiden en heb dan ook verschillende cursussen en opleidingen gevolgd over de kat en zijn gedrag, zijn voedingspatroon en zijn vacht. 

Doordat ik aardig wat kennis heb opgebracht ben ik altijd aan het denken hoe ik deze kennis kan overbrengen naar mijn klanten toe. Inspiratie kan opeens inslaan als ik buiten een wandeling maak en kom ik dan thuis ben ik vergeten wat het idee was. Soms waren het hele goede ideeën andere keren wat minder maar ik vond het zonde dat ik niet meer wist wat ik bedacht had en was al snel naar oplossingen aan het zoeken. 

Omdat ik dit soort dingen veel liever uitschrijf nam ik dus een klein notitieboekje mee. Deze kon ik in mijn tas stoppen maar helaas vergat ik deze ook nog steeds. Vooral als ik ergens naar toe ging waar ik verwachten te 'druk' bezig te zijn dat ik hem niet nodig had. Maar zoals alles, als je er niet aan denkt (of wilt denken) denk je juist er het meeste aan. Dus weer op zoek gegaan naar een andere oplossing. 

In dit geval moest ik dus kijken naar iets wat ik altijd mee neem en ik kwam op mijn telefoon uit. Ik loop bijna nooit de deur uit zonder mijn telefoon en gezien het een smart telefoon is zit er een notitie-app op en een reminder-app. Beide apps werden gebruikt om mijn ideeën in op te slaan en omdat ik gebruik maak van een privé-telefoon en een werk-telefoon ging ik twee apps van Google gebruiken (Keep en Tasks) om het makkelijker te synchroniseren. 

Op een gegeven moment maakte ik dus gebruik van 6 manieren (en/of apps). 

  • Apple Notes
  • Apple Reminders
  • Google Keep
  • Google Tasks
  • Kleine notitieboekje
  • Post-its of losse blaadjes

Doordat ik zo veel verschillende manieren gebruikte raakte ik een beetje mijn overzicht kwijt. Want welk idee hoorde nu waar bij? Ik probeerde wel een beetje structuur er in te gooien door herkenbare titels eraan te geven maar mijn structuur raakte ik helemaal kwijt. Het werd op een gegeven moment zo erg dat ik mijn ideeën ook niet meer op ging schrijven en dat is voor mij ook geen optie want dan blijft het door mijn hoofd dwalen en raak ik het niet kwijt maar ja, wat nu?

Heel toevallig werd ik een keer benaderd of ik het leuk vond om een notitieboekje te ontwerpen en daar een bericht erover te schrijven. Gezien ik dus met dit bovenstaand probleem zat dacht ik, misschien is dit wel de oplossing. Ik heb het notitieboekje ontworpen in japatish style en was blij verrast toen het notitieboekje binnen kwam. De notitieboek is ontzettend herkenbaar en hij was veel groter dan ik bedacht had en wist gewoon dat dit mijn nieuwe ideeën boek is. 

Natuurlijk had ik een beetje mijn twijfels want ik had al zo veel geprobeerd maar nu, meer dan een jaar later, ben ik zo ontzettend blij met mijn boek. Hoewel ik de andere apps en methodes nog steeds gebruik om snel even iets kwijt te kunnen (vooral als ik mijn a4 notitieboek niet mee heb) schrijf ik het over in mijn notitieboek zodat ik lekker kan brainstormen. Mijn ideeën uitwerken doe ik toch het liefst op papier en dit notitieboek is er geweldig voor.

Helaas was er nog 1 probleem en dat waren de losse papiertjes. Soms vind je iets op internet waar je inspiratie uit haalt. Dit print ik dan uit en leg het in mijn notitieboek zodat ik mijn eigen idee kan uitwerken. Omdat ik zo veel ideeën heb (en niet de tijd om alles uit te werken) had ik zo veel losse papiertjes er tussen zitten dat ik eerst alles eruit moest halen voordat ik überhaupt kon schrijven. Dus ook dit ging niet helemaal werken en moest ik dus weer een oplossing zoeken voor de losse papiertjes. 

Nu werd ik benaderd door een website die drukwerk maakt of ik interesse had om een samenwerking aan te gaan. Natuurlijk was ik dat. Ik vind het zo ontzettend leuk als ik benaderd wordt door een bedrijf dat ik altijd wel kijk of het een product is die ik kan gebruiken. Nu doet dit bedrijf bijvoorbeeld visitekaartje drukkenflyers drukken en boeken drukken maar helaas waren dit producten die ik op dit moment niet kon gebruiken. Het liefst ontvang ik producten waar ik zelf ook iets mee kan doen want hoe moet ik het anders uittesten?

Heel toevallig mocht ik een map ontwerpen en dit ging weer zo simpel. In eerste instantie had ik het idee om de map voor mijn consulten te gaan gebruiken dus hij moest wel goed opvallen maar hoe langer ik bezig was met het ontwerpen hoe meer ik hem ging ontwerpen naar het idee van mijn notitieboek want dan kon ik ze samen gebruiken. De map heb ik dus in de style van het notitieboekje ontwerpen maar helaas ben ik zelf de gele streep onderaan vergeten. Jammer, maar ondanks dat er geen streep onder zit ben ik toch blij met het ontwerp. 

Toen ik de map binnenkreeg was ik (ook weer) blij verrast. Hij ziet er (ondanks dat hij de gele streep mist) ontzettend goed uit! Mijn logo springt er nu helemaal uit en zelfs de tekening op de achterkant is schattig! Het logo heb ik dit keer expres groter gemaakt en mijn slogan eruit gelaten. De map is groot genoeg zodat ik mijn notitieboek erin kan leggen en makkelijk mee kan nemen. Het enige waar ik nu nog moet bedenken is hoe ik de inhoudt van de map gaat sorteren maar het begin is er. Ik ben zo ontzettend blij met mijn nieuwe multomap en wil dan ook drukwerknodig.nl bedanken voor de leuke samenwerking. 

Wist je dat dit bedrijf ook relatiegeschenken bedrukken? Je kan echt hele leuke producten ontwerpen. Zo mocht ik (toevallig) ook een katoenen tas ontwerpen. Helaas ging dit ontwerpproces wat moeilijker dan de multomap maar door de hele goede support zijn we er toch uit gekomen. Zeker een aanrader waard als je op zoek ben naar leuke relatiegeschenken. 

Laat een reactie achter