Animal Event 2019

Sinds 2017 gaan ik en mijn tante elk jaar naar Animal Event. Dit is een 3 daags event dat draait om dieren. Zo zijn er elk jaar verschillende dieren te bezichtigen en leuke producten te kopen voor je (huis)dier. Maar het allerleukste van dit event is dat je ook spullen gratis krijgt. Leuke uitprobeer zakjes of pakketjes met de hoop dat je dan hun product ga gebruiken. 

Normaal gesproken gaan wij altijd alleen op vrijdag. Eerlijk gezegd is 1 dag meer dan genoeg om daar te lopen maar dit jaar zouden we eigenlijk kittens ophalen en deze dan bij het glazen huis brengen. Er werd gezegd dat de kittens bij ons in de buurt zaten maar we moesten zo ver omrijden dat ons dit niet ging leuke. We hebben daarom maar 1 dag de kittens gebracht. Maar omdat we de kittens zaterdag moesten brengen en voor de vrijdag al tickets hadden gekocht zijn we uit eindelijk toch 2 dagen geweest.

Vrijdag

Op de eerste dag zijn we samen met mijn nichtje gegaan. Ik en mijn tante hadden allebei zoiets van dat ze dit wel leuk zou vinden. Al die dieren. Vooral de hondjes. En jah hoor! We staan pas bij de kassa (voor een ticket voor me nichtje en de parkeermunt) of me nichtje heeft al 3 honden geaaid! Echt schattig. 

Zodra we eindelijk binnen waren hebben we gelijk een tasje gekregen met water. Hartstikke handig want vrijdag zou de enigste dag zijn dat het een beetje lekker weer was en gratis water is altijd goed! Het eerste stuk is iets waar we snel door heen gingen. We hebben wel eventjes bij de honden show gekeken hoe de hond de frisbee ving want Jayda vond dat best wel leuk maar zijn daarna door gaan lopen.

Op de hoofdweg heb je allemaal verschillende kraampjes. Natuurlijk ook een kraampje van Dierenlot. Dit is 1 van de stichtingen die ik altijd wat geld geef als ik op Animal Event ben. Dit jaar kan je er ook verschillende producten kopen. Dus heb ik een armbandje gekocht (Tiny is daar gek op) en een poesje knuffeldier. Normaal gesproken doen ze alleen spelletjes of zo dus hier was ik echt blij om! Nu doe ik het goede doel ondersteunen maar ik krijg ook iets leuks ervoor terug!

Bij de stand van Zooplus mocht mijn nichtje grabbelen en heeft toen een notitieblokken gewonnen. Wij kregen ook een tas met honden voer en kattenvoer er in en natuurlijk een kortingscode. Erg handig! Meestal pak ik alle tassen wel aan. Niet voor altijd voor de informatie die erin zit maar voor de tas zelf. Het zijn vaak van die katoenen tassen die erg handig zijn om in je tas te doen als je naar de stad gaat. Normaal betaal je daar een euro of meer voor maar bij Animal Event zijn ze vaak gratis omdat ze op deze manier hun product willen adverteren. Hartstikke handig voor mij!

Bij het kattencafé hadden ze allemaal verschillende raskatten en het glazen huis waren de kittens. Deze dag heb ik ze niet gezien. Toen ik ging kijken was het glazenhuis leeg (of de kittens zaten verstopt, kan ook) maar mijn nichtje (en mijn tante) hadden ze wel gezien. 

Op het strand hadden we ook nog een hoop kraampjes maar hier zijn we een beetje snel door gelopen. Dan heb je nog de farm waar je 7 euro voor een broodjes hamburger betaal! Nou dat hebben we zeker niet gedaan. We zijn naar de snackcar gelopen want ik ga echt niet 7 euro voor 1 hamburger betalen als je bakje friet voor 3 euro krijg. 

Bij de farm hebben we nog naar een honden training show gekeken en heeft mijn nichtje haar ogen uit gekeken van wat de honden allemaal kunnen want haar hondje kan dat niet. Verder hebben we nog naar de verschillende dieren gekeken. Zo wilde Jayda elke paard aaien maar dat ging helaas niet en zijn we door de rashonden bos gelopen. 

Zaterdag

Op zaterdag zijn wij eerst naar Hellevoetsluis gereden om een paar kittens op te halen en daarna door naar Animal Event. Tijdens de reis hadden we echt zo iets van zitten de kittens er wel in want ze zijn zo stil. Eenmaal de kittens bij het glazenhuis gebracht te hebben zijn we weer Animal Event op gegaan. Dit keer kwamen we vanuit de deelnemers ingang dus begonnen we bij het strand. Hier hebben wij even onze tijd genomen om te kijken welke stands er allemaal waren want daar hadden we gisteren geen zin meer in. 

Hier heb ik in iedergeval ontworming tabletten gekocht voor de mannetjes en hebben we wat informatie gekregen over een bepaald knaagdieren voer die nu ook beschikbaar is voor honden en katten (het merk dan). Hier hebben we een een emmer gekregen en een gratis zakje kattenvoer. Moesten wel even ons e-mailadressen achterlaten en dan aan het rad draaien. 

Bij de meeste stands moest je eerst je gegevens achter laten voordat je iets krijg maar dat is niet erg. Kan altijd kijken of ik er iets mee kan doen, daarom ga je ook naar het event lijkt mij. Om te kijken voor nieuwe leuke producten voor je huisdier. 

Er zijn natuurlijk ook dingen die ik gekocht heb. Zo heb ik voor de konijnen een zak voer gekocht met 2 snacks waaronder gedroogd fruit. Voor de mannetjes heb ik de beloningsspeelgoed gekocht (veren) want Sherry is daar helemaal weg van. Ook heb ik een geurverdrijver gekocht (hier meer over in een nieuwe blog) en heb ik een leuk kattenportemoneetje gekocht. 

Conclusie

Ondanks weer een succesvolle Animal Event heb ik het idee dat ze elk jaar weer minder weg geven. Ja, zeg wat je wil, maar ik kom naar Animal Event voor de gratis dingen. Ik wil juist nieuwe producten uitproberen en hoop dit te doen door wat ze mij aanbieden. Ik ben zeker bereid om producten te kopen maar het meeste is gewoon voer. Helaas heb ik drie katten die allemaal hun eigen dieet hebben. Dit houdt in dat ik niet zomaar over kan op ander voer en om dan weer 10 tallen euro’s uit te geven aan iets wat ze misschien helemaal niet lekker vinden of aan iets waar Tiny weer aan de diarree gaat is het niet waard. 

Ik vind het ook jammer dat ik zelf om de informatie moet vragen. Er zijn genoeg stands waarvan ik niet weet wat het is en ik moet echt naar ze toe lopen om de informatie te krijgen. Dit is jammer want als ik twijfel loop ik weg en hebben ze dus niet hun product aangeboden. 

Dit jaar wilde ik ook wat meer informatie voor producten voor japatish. Of dit nou iets is voor mijn webshop (kattenspullen) of iets om mijn klanten aa te bieden, dat wist ik nog niet. Maar er was eigenlijk nog helemaal niets wat uitblonk. Jammer, maar misschien volgend jaar beter!

Houdt dit in dat ik volgend jaar niet gaat? Nee! Helemaal niet! Ik blijf Animal Event leuk vinden en ga er zeker elk jaar naar toe. 

Gekocht

Gratis

Laat een reactie achter