Review: PeeWee kattenbakken

Al voor een paar maanden wilde ik graag de PeeWee kattenbakken uitproberen. Ik zag ze wel eens langskomen op marktplaats maar vond ze dan nog steeds prijzig en ik wist niet zo goed of de mannen het wel gingen gebruiken. Gelukkig stonden ze op Animal Event en kon ik dus even goed uitproberen of het iets voor mij (en mijn mannetjes) is. 

De aardige mevrouw die daar werkte liet ons (me tante en ik) zien hoe zo'n Peewee bak nou eindelijk werkt. Je gooit een laagje in de onderste bak. Dan doe je bovenbak (de zeef) erin. Deze vol je 2 cm vol met de peewee houtkorrels en dan doe je de toplaag erop. Of het is de rond of de kap. Gezien ik naar open bakken trek heb ik dus alleen een rand. 

Daarna liet ze zien hoe de korrels werken. Ze had een bakje met de korels en daar gooide ze koffie in. Het eerste wat mij opviel was dat de korrels de koffie opnam. De korrels bleven werken tot dat al het water weg was. De korrels werden dan gepulverd. Dus als de kat dan zou graven vallen deze door de zeef en liggen ze in de onderbak. Dit houdt dus in dat de bovenlaag altijd 'vers' blijft. So far, so good. Ook mochten we even aan de bakje ruiken en ik kon totaal geen koffie lucht ruiken. Dit houdt dus in dat je de urine ook niet ga ruiken. 

Ja, ik was daarna gelijk verkocht. Ik heb namelijk 1 bak die heel snel aat ruiken. Dit is de bak in de gang. Die wordt het meest gebruikt en gaat dus snel naar urine ruiken. Ik heb toen gelijk besloten om de peewee bak te kopen. Gelijk de grootste open bak en 3 zakken peewee korrels zodat ik de rest van het jaar geen korrels meer hoef te kopen. 

Rond de tijd dat we weg gingen had ik besloten om nog een bak te kopen zodat ik deze boven kon zetten. Dus uiteindeljk zou de komende week 2 bakken en 4 zakken korrels bezorgd worden.

Ik hoefde niet lang te wachten wat woensdag was het al binnen. Lekker snel gelukkig. De bak gelijk neergezet en, ja hoor, hij werd gelijk gebruikt! 

De bak is nu dus sinds 9 mei in gebruik en ik merk heel erg dat ze hier geen voorkeur naar hebben. Mijn jongste wilt nog wel eens op deze bak ontlasten maar eigenlijk sinds de eerste keer maakt ze er geen gebruik meer van. Een voordeel is wel de korrels voornamelijk in de bak blijven liggen maar ik merk gewoon dat hun voorkeur hier niet naar toe gaat.

Laat een reactie achter