Paddy wéér naar de dierenarts

Zodra het gedrag van je dier veranderd dan is er vaak iets aan de hand. Zo merkte ik vorige week dat Paddy erg veel beneden was. In plekken ging liggen waar hij hiervoor nooit lag en haast niet boven was. Ook kwam hij niet kroelen. Binnen twee dagen had ik door dat er wat aan de hand was. Ook ging ik merkte dat hij vaak met zijn poot aan het schudden was en daarna ging zitten om aan zijn nagels te trekken. 

Nu dacht ik dat er vast een nageltje los zat ofzo dus ik probeer dan altijd eerst even zelf te kijken. Ik zag wel dat een nageltje beetje geschurd was maar niet iets wat hij last van zou hebben maar gezien ik niet een dierenarts ben heb ik maandag toch even gebeld. Kijken wat zij vonden. Ze raden aan om even langs te komen met Paddy en dat heb ik toen ook gedaan. 

Eenmaal daar werd Paddy helemaal onderzocht, kijken wat er mis is met hem. Nu merkte we dat hij reageerde op drukken op zijn knieen en op een paar wervels in zijn rug. De dierenarts was niet bang dat het atrose was gezien hij pas 7 is maar het kon dat ook zijn natuurlijk. Maar goed eerst even aankijken met wat pijnstillers en kijken hoe hij hier op reageer.

Woensdag had ik al door dat er niets veranderd was in zijn gedrag dus wilde ik eigenlijk al bellen maar omdat ik die middag weg ging had ik besloten pas donderdag te bellen. Daar werd hij weer onderzocht en bleek zijn hele voet rood te zijn. Dit kon komen omdat hij er veel aan het likken was eraan maar bleek een onsteking te zijn. Dus een prednison spuit gehad en moest ik even aankijken hoe het ging.

Diezelfde dag zag ik al een verandering. Paddy kwam weer bij mij liggen. Nu is hij weer bijna zichzelf en zit ik even te kijken of ik weer de dierenarts moet bellen. Voorlopig gaat het goed dus ik kijk het nu weer aan. Maar jah het is wel altijd Paddy he!?

Laat een reactie achter