DIY - DVD Opslag

Zelf heb ik over de 600 films in huis. Erg leuk natuurlijk maar waar laat ik ze allemaal? Vroeger had ik boekenkasten staan, die helemaal vol stonden maar twee werden er drie en drie werder er vier. Zo kwam het dat de boekenkasten elke keer vol kwamen en ik geen ruimte had voor nieuwe boekenkasten en ook geen plek voor de nieuwe films.

Sinds ik verhuist ben heb ik besloten om niet meer boekenkasten te gebruiken maar CD mappen. Dit scheelde mij een hoop ruimte. Zo had ik maar 1 vak van mijn Kallax kast voor mijn hele dvd's collectie. Dit waren dus 2 CD mappen. (De blu-rays had ik in een andere vak gezet want hier had ik er nog niet zo veel van.)

Omdat ik films spaar kwam ik voor de CD mappen ook weer ruimte te kort, want twee mappen werden er drie en drie werden er vier, dus zat ik maar te denken wat ik dan moest doen. Eerst dacht ik lades in de Kallax kast te (laten) maken en dan de dvd's erin hangen maar ik wist niet zo goed hoe ik hieraan moest beginnen. Zo handig ben ik nou ook weer niet.

Opeens had ik het idee! Ik heb pas geleden vier Malm ladekasten gekocht bij de Ikea voor in de woonkamer en de meeste lades zijn nog leeg want ik heb er zo veel gekocht zodat het een trap werd voor de mannen. Ik bedacht me dat ik hier mandjes in kan plaatsen die net een centimeter groter zijn dan de papieren-cdhoesjes. Na drie winkels te hebben gehad en geen goede mandjes gevonden te hebben besloot ik toch maar om iets zelf te maken. Dus ik kocht een lat en heb deze op maat gezaagd en vastgemaakt in één van de Malm lade zodat ik in totaal vier (kleine) latjes geplaatst heb in de lade en zo vijf vakken gecreeërd had.

Wat had ik nodig:

Er waren een paar producten die ik nog moest kopen maar het meeste had ik al in huis. Hieronder een lijstje wat ik nodig had en al in huis had:

In huis:

  • Lege lade
  • (Hand)Zaag
  • Potlood
  • Liniaal
  • Plakgum

Nog nodig:

  • Lat (van 270 cm) € 4,99
  • CD Hoesjes 500 stuks € 22,50
  • Meetlat (ik heb een papierenmeetlat bij de Gamma meegenomen) €0,00

Zoals te zien is waren de CD hoesjes de grote klapper voor mij, maar als je iets wilt opbergen moet je investeren en hopelijk kan ik de CD Mappen nog verkopen voor een leuk bedragje zodat de CD hoesjes weer gratis worden.

Hoe ben ik begonnen

Als eerste heb ik de lat op maat gezaagd. Vier stukken van ~ 43 cm. Om de latten op de juiste maat te plaatsen in de lade heb ik alvast wat cd's hoesjes klaargezet zodat ik kon gebruiken als maat. Zodra alle vier de latjes goed zaten heb ik mijn dvd's uit de mappen gehaald en in de hoesjes gedaan. Dit was even een klusje, zijn bijna 500 dvd's. Maar goed. Ik bedacht me ook nog eens dat ik al gekleurde hoesjes had (blauw en rood). Ik dacht komt dat even goed uit, ik gebruik deze als dividers. Dus ik heb de letter erop geschreven en daarna gelamineerd. Had ik ook al in huis, dus heeft mij niets extra's gekocht. Natuurlijk kan je ook gewoon de witte CD hoesjes gebruiken maar ik vond het leuker om de blauwe en rode te gebruiken.

Met het vullen van de lade kwam ik achter een klein probleem. Een gedeelte van de lade zit onder de plank, dit houdt in dat ik niet alles kan zien. Om dat op te lossen heb ik ervoor gekozen om de hoesjes niet helemaal tot het einde van de lade te vullen. Hier moet ik nog iets voor vinden om het op te vullen. Maar ben er zeker van dat dit goed komt, ik denk namakelijk gewoon afschermen met een stukje hout. Moet niet moeilijk zijn.

Eindresultaat

Helaas geen rekening gehouden met de achterkant van de lade maar ben toch wel blij met het eindresultaat. Ik heb nu 1 lade voor al mijn dvd's (worden er in de toekomst 2, ook al rekening mee gehouden). Kan het wat makkelijker vinden dan in de map en de DVD's staan nu weer op alfabetische volgorde. Dit was helaas niet mogelijjk in de mappen omdat ik ze dan elke keer moest doorschuiven.

Laat een reactie achter