Hoe zijn mijn katten door het vuurwerk gekomen

Vroeger ging ik met oud-en-nieuw altijd naar mijn ouders toe. 's Ochtends vroeg, zo rond 6 uur, wilde ik dan naar huis om te kijken hoe het met de mannen waren. In 2015 is het de eerste keer dat ik thuis bleef. Oud-en-nieuw vieren wij toch niet echt dus erg was het niet.

Afgeopen jaar heb ik dus ook weer besloten om thuis te blijven. Dit keer ook om te kijken hoe de mannetjes en onze diva door de nacht kwamen. Ik ga gewoon naar bed en laat deze nacht iedereen los. Om 23:00 uur werd ik wakker en dacht dat het al 00:00 uur was gezien er al zo'n hoop vuurwerk was maar dat was het natuurlijk nog niet. Ik ben toen eventjes bij de mannetjes wezen kijken en ze waren best rustig. Af en toe even reageren, vooral als er een harde knal was maar verder niets.

Toen om 00:00 uur waren er natuurlijk een hoop knallen. Sherry reageerde hier het meest op. Ze renden naar de woonkamer en toen weer naar de slaapkamer. Ik begon haar een beetje af te leiden door middel van spelen. Dit werkte, ze reageerde niet meer zo veel op het vuurwerk. Ik besloot toen om uit bed te stappen en het (automatische) laser lampje aan te zetten.

Dit werkte allemaal heel goed. Ze waren alle vier afgeleid en een kwartier tot twintig minuten later was het al weer wat rustiger. Ik ben toen gaan slapen met de mannetjes nog steeds los lopend. Deze nacht is het heel goed gegaan. Ze waren niet bang maar reageerde wel af en toe op een harde knal. 

Ik ben blij dat ze niet bang zijn van vuurwerk. Ik helaas wel maar mijn mannetjes en diva niet, gelukkig!

Laat een reactie achter